6 veckor rökfri och högskoleprovet avklarat

Posted in Livsstil

Hej!

Det har inte blivit många inlägg här inte, har haft en hel del att göra under mars så har inte haft tid. Men nu är det en lugnare period, dock är det tenta snart igen men känner att jag måste vila! Är helt slut fortfarande. Dessutom har jag såklart fått tillbaka karpaltunnelsyndrom, hade det sommaren 2015 och en bit in på hösten – hela armen stack och domnade av, samt då handen. Nu verkar jag ha fått tillbaka det, och tyvärr i båda händerna. Men höger är värst (högerhänt). Så testar en skena från apoteket, hjälper oftast men inte alltid och sover även med den, och det funkar väldigt bra. Men så fort den åker av kommer smärtorna och stickningarna igen. Dålig tajming då jag pluggar mycket, skriver mycket och det går inte, det gör riktigt ont och handen somnar. Så får knappt något gjort. Blir även samma sak när jag använder datorn tyvärr 🙁

Men men, högskoleprovet är i alla fall avklarat och det gick väl sådär. Första gången jag gjort det, så misstänker att resultat är inte så bra. Men vad jag har räknat ut så ligger jag på ungefär 0,7 (högst är 2.0). Bättre än förväntat, då jag är riktigt kass på matte (otroligt dålig, kan knappt grunderna) samt ord och läs är inte mina starka sidor. Men det gick väldigt bra på läs och ord ändå, matten gick som förväntat (uselt) men kände ändå att jag gjorde bra ifrån mig! Men tyvärr räcker inte 0,7 så långt. Vill komma in på antingen röntgensjuksköterskeprogrammet (allra helst) och där krävs det minst 0,95 eller sjuksköterskeprogrammet och där krävs det mer, cirka 1.1 behöver jag minst. 

Men jag ger inte upp så lätt. Är ändå väldigt glad att jag gjorde provet och fick ändå mer poäng än förväntat! Och nu har jag ju ett resultat, eller snart, och det hade jag inte innan! Men ska göra om det i höst, och ska plugga som bara den och mitt mål är 1.1 minst! Så matte ska prioriteras, då jag tror jag kan höja mig mest där och läsas ska det också göras. Så min sommar kommer inte bli pluggfri tyvärr, men måste verkligen satsa på att få ett högre resultat på högskoleprovet! 

Och just det – mitt i all stress inför mars härligheter (eller inte kanske ..),  alltså 4 tentor och ett högskoleprov, så slutade jag röka. Den 3 mars fimpade jag för gott, vilket jag ångrade lite de två första veckorna haha. Var sjukt stressad och mådde riktigt dåligt inför tentorna, men det var bra att jag tog beslutet! På fredag har jag varit rökfri i hela 6 veckor!! Helt otroligt. Känner att det är lättare nu, använder plåster men är hellre beroende av dem än cigaretter. Ska ju trappa ner på plåstret också, har 10,5 mg (?) per dygn nu och haft det sen vecka 1. Och har klarat mig bra. Ska snart trappa ner till 7 mg, och hoppas att jag känner mig okej med det 🙂

Tänkte skriva ett eget inlägg om min ”resa” till ett rökfritt liv. Någon därute kanske vill veta hur jag mått, mår och klarat av det. Jag har rökt i 11 år, sen jag var 15 år och nu är jag snart 26. Mer om det sen! Hoppas ni har en bra dag!

Unnade mig sushi igår <3

1 Kommentar

  1. Johanna B säger:

    Grattis till rökstoppet, glad påsk! Och tack för inspiration!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.