2 månader rökfri..

Posted in Livsstil

Hejsan! 

En snabb update vad som hänt. Det har varit väldigt lugnt sedan jag kom hem från högskoleprovet den 1 april. Efter det var jag totalt slutkörd, utmattad och varit väldigt nere sedan dess. Inte mått alls bra, varken fysiskt eller psykiskt. Alla dessa tentor, omtentan och högskoleprovet tog all min kraft och energi, så när det var äntligen över så kollapsade min kropp. Varit otroligt asocial, deppig och lat efter det. Känner att jag behöver en paus, från livet och studierna. Jag behöver sommar och lov! Det är inte många veckor kvar. 

Som ni tidigare läst så försov jag ju mig rejält till omtentan, den tentan som jag pluggade ihjäl mig på och ville inte missa det tillfället att göra omtentan. Stressade ju dit och hann skriva tentan. Fick ju tillbaka resultatet häromdagen, fick VG! Helt otroligt. Kändes otroligt bra att jag fick VG på en tenta som jag trodde skulle gå åt helvete, allt kändes piss inför den och jag snabbade mig att skriva tentan för jag var sjukt trött efter en sömnlös natt. Men den är avklarad och jag är så glad.

Sen gjorde jag även en tenta i sociologi, den kursen jag läser parallellt med religionsvetenskapen. Fick godkänt på den, så där slipper jag omtenta! Skönt. Gjorde ju även en tenta på delkursen bibelvetenskap, fick G direkt så slipper även där en omtenta! Otroligt otroligt glad för det! Och det är därför jag varit så tillbakadragen, lat och inte fokuserat så mycket på denna delkursen som pågår nu. Inte haft lust eller ork. Vill bara varva ner. 

Men nu får jag ta tag i plugget igen. Tentan är nästa vecka, på onsdag. Så dags att sluta lata sig, och låta hjärncellerna få arbeta. Det är ju ändå bara två tentor kvar och 5 veckor kvar tills jag får ta lov! 

Hur går det med att sluta röka då? Idag har jag varit rökfri i hela 8 veckor, alltså redan två månader. Mitt humör går upp och ner. Känner mig manodepressiv. Och vissa dagar vill jag bara sova hela tiden. Mår kasst som fan vissa dagar. Vissa dagar mår jag helt okej, varken bra eller dåligt. Mår faktiskt inte helt bra en enda dag, utan det är antingen dåligt som fan eller ”neutralt/varken eller” mående. Börjar dock bli sämre. Kanske för att det börjar bli varmt och snart är det sommar (älskar att röka på sommaren, med ett glas vin, öl, på balkongen i solen, stranden etc..)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.